Бум на заболелите от заразни заболявания, спадат болните от ОРЗ в Старозагорско

313 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през четвъртата седмица на 2019 година, при 432 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 229,62 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата до 21 до 27 януари 2019, са регистрирани 51 случая на заразни заболявания, при 29 за предходната седмица.

Нови 27 случая на заболели от варицела са открити в Стара Загора, Казанлък,Раднево и село Овощник. От групата на капковите инфекции от скарлатина са заболели трима души ор Стара Загора, Казанлък и село Ясеново.

Трима пациенти са регистрирани като заболели от Туберкулоза в Стара Загора, Крън и село Дълбоки.Като случаите са диагностицирани като потвърдени.

От РЗИ отчитат един заболял от епидемичен паротит в областния град.

В Стара Загора, Гурково,  Раднево и  Казанлък има регистрирани като вероятни пациени заболели от Ентероколит.Петима са регистрираните и заболели от Ротавирусен гастроентероколит в Стара Загора, Казанлък, Гълъбово и село Подслон.

От групата на вирусните хепатити регистрираните случаи са следните са трима души от вирусен хепатит  в Стара Загора и един заболял от  Вирусен хепатит тип “С” в Чирпан. 

Здравните власти информират за заболял от Ку треска в Стара Загора, както и за двама пациенти вероятно заболели от Вирусен енцефалит в Гълъбово о село Сърнево.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top