Съдът остави в ареста 26-годишен мъж, управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 26 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 22.01.2019 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Астра“, след употреба на наркотични вещества- метамфетамин, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б,ал.3 от Наказателния кодекс;

и за това, че на  22.01.2019 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Астра“, без съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, издадено от началник сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР-Стара Загора, влязло в сила през ноември 2018 г. - престъпление по чл.343в,ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.И. бързо производство е установено, че на 22.01.2019 г. той бил в северозападната част на гр. Стара Загора.  Обвиняемият управлявал лек автомобил, марка “Опел Астра“ и бил спрян за проверка от полицейски служители.  При тестване за употреба на наркотични вещества било установено наличие на метамфетамин в организма на И.И.  Той е неправоспособен водач, който е бил наказван нееднократно по административен ред за управление на превозно средство без съответното свидетелство.

Обвиняемият И.И. е многократно осъждан за извършени от него престъпления – предимно против собствеността. Същият нееднократно е изтърпявал ефективно наложените му наказания „лишаване от свобода“. И.И. е бил освободен от Затвора през март 2017 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.И. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top