387 старозагорци са подали декларациите си по електронен път

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2019 г.

До този момент в офисът на НАП Стара Загора са подадени 387 бр. декларации по електронен път от тях 295 бр. са подадени с персонален идентификационен код /ПИК/ и 92 с електронен подпис, ако отговарят на условията те ще имат право да ползват 5 % отстъпка.

Най-бързо и лесно декларацията се подава по интернет с електронен подпис или с безплатно издавания от Агенцията - ПИК. Срокът за подаването на
декларациите за облагане на доходите на физическите лица e 30 април 2019 г. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top