Живко Тодоров:Изпращаме трудна, но успешна година за община Стара Загора

„Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за общината. Придвижихме важни и тежки проекти, те вървят добре. Успяхме да пуснем и перспективата за следващата година“, каза кметът Живко Тодоров на последната си за тази година среща с журналисти. На нея присъстваха още Таньо Брайков, председател на Общинския съвет, зам.-кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, както и секретарят на Общината Делян Иванов.

Живко Тодоров сподели, че най-важните проекти, които ще се реализират догодина са за инфраструктурата в кв. „Самара 1“ на стойност 5.2 млн. лв., разширението на новия парк „Артилерийски“ за 5 млн. лв., от които 1.5 млн. общински средства и 3.5 млн. лв. държавни. Ще се реализира проектът за обновяване на Руския пазар, за Летния театър, търси се финансиране за Станционната градина. 

Приоритет ще бъде и откриването на Дом „Литературна Стара Загора“. Общината ще започне  за обявяване къщата на Веселин Ханчев за паметник на културата от местно значение, ще бъде направен оглед и на всички стари къщи в Стара Загора, които биха могли да бъдат защитени.

По препоръка на Камарата на архитектите, на мястото на Стария съвет ще има малка обществена сграда за административни нужди, информира още Живко Тодоров. Архитектите не са се съгласили да има гол площад там и от Общината са се съобразили с тяхното мнение. Сградата на Първо основно училище пак ще се използва с образователна цел.

Коментирай!

#1
Кольо - 2018-12-31 17:56:06

И по малко да крадете Живко през Новата година. А тези колчета с които оградихте тротоарите - в задниците си да ги забиете!!!

Още новини

Scroll To Top