Днес връчват осмите награди „Добрият Самарянин” в Стара Загора

Днес ще бъдат връчени наградите „Добрият Самарянин”. Церемонията започва в 19:00 часа в Държавна опера - Стара Загора. Тази година номинираните са: Кирил Марков, Станко Димов, Христо Марков, Милка Колдамова, Любомира Райкова, Петко Петков, Венко Добрев и 492-мата доброволци от фейсбук-групата "Да намерим Милка!",  се организират в социалните мрежи и пет денонощия неуморно и безотказно проверяват всеки сигнал и обхождат всяко място, докато не откриват жива изчезнала жена, страдаща от болестта на Алцхаймер.

Юсни Ибрям събира бригада от работници, които за броени дни изливат основи, зидат стени и изграждат нов покрив, като по този начин заедно възстановяват безвъзмездно срутената къща на останала без подкрепа, възрастна жена от село Кравино, община Опан.

Янко Янков подкрепя лечението на млада жена, чрез дарение на лични средства и осигуряване на  обекти, в които се разполагат дарителски кутии; помага на възрастен мъж за възстановяване на щети от тежък инцидент с газова бутилка; спасява бездомен мъж от премръзване, като в последствие съдейства за настаняването му в защитена среда.

Петко Димов, без да се поколебае или замисли, че не може да плува добре, се хвърля във водите на езеро "Загорка" и спасява давещо се 4-годишно дете, попаднало там, изгубвайки управлението над своя велосипед.

Д-р Крумова се бори в продължение на години да стабилизира състоянието на 9-годишно дете, което се нуждае от бъбречна трансплантация, оказва подкрепа на семейството му за преодоляване на бюрократични пречки и увлича хора, благодарение на които кампанията за спасение на детския живот е успешна.

Д-р Димитричка Динева, Мано Манев, Мария Радева, Радка Колева, Радни Раднев, Златка Скоколиева, Данка  Дончева, Катя Пенчева, Стефан Стефанов и Пенка Ялъмова - техният вдъхновител и председател на Сдружение „Диабет", както и още десетки доброволци - пациенти, страдащи от диабет, или техни близки, които чрез своите умения безвъзмездно и безрезервно подкрепят други хора с това заболяване, като извършват скрининги за ранно диагностициране на болестта, предоставят полезна здравна информация и консумативи в малките населени места в общината, провеждат срещи относно по-лесното приемане на диагнозата и живота след това, обучават относно контролирането на кръвната захар в домашни условия, като споделят личен опит и насърчават здравословния начин на хранене и физическа активност.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top