Ремонтът на пътя между Тулово и Мъглиж се бави заради жалби в КЗК

Фирми предлагат инвестиции в размер на 30 милиона лева в Община Мъглиж. Това обяви  кметът Господин Господинов, който представи проектобюджета за следваща година. Пред изминалите два мандата в Общината са инвестирани също близо 30 милиона лева, уточни зам.-кметът д-р Душо Гавазов. Изградени са спа-центрове в село Ягода, известно с минералната си вода, две розоварни, фирма за козметика.

Две са причините, поради които жителите на Мъглиж имат основание да излязат и да протестират. Това каза зам.-кметът на общината Душо Гавазов. Едната е състоянието на републиканския път, който преминава през селата Ягода, Шаново, Зимница и Ветрен. Там на ден преминават между 4000 и 6000 автомобила. Пътят е част от централните улици на населените места, а състоянието му е трагично. Проблемите няма да изчезнат докато пътят не бъде ремонтиран, убеден е Душо Гавазов. Проблем остава ремонтът на пътя между Тулово и Мъглиж заради жалби в КЗК от кандидати за изпълнители на проекта.

През миналата година Общината е финансирала със собствени средства обновяването на 1,4 км от пътя между села Юлиево и Тулово, между Дъбово и Юлиево, и в подмяна на уличното осветление в село Тулово. Сумата е близо 1 милион лева.

Той допълни, че е одобрена частична рехабилитация от АПИ, има и готов проект за 7 300 000 лева, изготвен от Областно пътно управление. Безкомпромисни от общината в Мъглиж са и по втория важен въпрос - съдбата на банския комплекс в село Ягода. „Има работен проект, съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство, минал е и през експертен съвет. Оттук нататък жителите на община Мъглиж очакват своя „коледен бонус”, защото тази сграда е общинска собственост, което означава, че проектът трябва да се финансира през местния бюджет. С тези средства, с които разполагаме, е очевидно, че не можем да се справим сами и затова всички ние очакваме „бонус” чрез целева субсидия от националния бюджет. Искрено се надявам, че ангажиментът на държавата към нашата община ще бъде спазен”, коментира Гавазов.

Проектобюджетът за 2019 г. е за 7 275, 8 лв. Общината планира инвестиции в областта на ремонтите на пътища, обновяване на водоснабдителната мрежа, образование, културни институти и спорт.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top