Глобиха шофьор на бетоновоз, замърсявал част от улица в кв. „Железник“

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 19 до 22 ноември, са отчетени около 140 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града.

За бездомни кучета е съобщено в района на Драматичен театър „Гео Милев“ , около Гробищния парк, както и в междублоковото пространство между ул. „Цар Калоян“, „Стефан Стамболов“, „Майор Т. Кавалджиев“ и „Св. Княз Борис“. За куче, порода „Питбул“, обикалящо района около блок №25 на бул. „Цар Симеон Велики“ също е подаден сигнал. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Продължава работата на компетентните органи по случай с разкъсана коза от кучета в местност „Баритна мина“ до спирка „Кошарите“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на шофьор на бетоновоз заради замърсяване на част от улица в кв. „Железник“.

Постъпили са оплаквания за неспиране на автобусни спирки от водачи на градския транспорт. При установяване на нарушение, ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Сигнал е подаден за мъж, паднал на релсите срещу движещ се влак. Пострадалият е без опасност за живота.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби, паркомати. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета.


Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top