Задържаха 1 кг. марихуана в дома на старозагорци

Три специализирани полицейски полицейски операции по линия "Наркотици" са извършени през последните дни от служители на ОДМВР Стара Загора.

Първата е проведена на 16 ноември в жилище, намиращо се на ул. “Капитан Никола Андреев”.По време на нея е задържан 32- годишен мъж от  Стара Загора. При извършено претърсване на жилището са намерени и иззети 13 500 лв. и 12 пакета, съдържащи суха зелена тревиста маса с общо тегло 1 кг., която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. 

На същата дата на ул. "Господин Михайловски" са задържани мъж и жена на по 31-години и двамата от  Стара Загора. При извършено претърсване на жилището, обитавано от мъжа, са намерени и иззети: бучка бяло вещество, около 5 гр., 1 белезникава и 12 бели на цвят таблетки, които при тестване с полеви наркотест реагират на наркотично вещество и на които предстои да бъде извършена допълнителна експертиза. Намерени са и са иззети също топче суха зелена тревиста маса, около 10 гр., което при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана и около 2 гр. халюциногенни гъби. При извършения личен обиск на жената е намерена и иззета бучка бяло вещество, около 1 гр., което при тестване с полеви наркотест реагира на амфетамин. 

Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

Вчера от служители на Второ РУ – Стара Загора са извършили претърсване и изземване в дома на 27-годишен старозагорец, намиращ се в кв. “Лозенец”. Намерени са и са иззети две станиолови топчета, съдържащи общо около 1 гр. белезникаво на цвят кристалообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК.

В същия квартал е задържан 21- годишен мъж. При извършения личен обиск на лицето е намерено найлоново пликче, съдържащо белезникаво кристалообразно вещество, около 1 гр., което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top