Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова участва в регионален форум на обществените посредници

Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова – Николова бе част от регионален форум на тема  „Защита на правата на гражданите: предизвикателства пред балканското сътрудничество“. Събитието се проведе в София, в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и е в партньорство с македонския обществен защитник.

По време на форума се обсъдиха възможностите за взаимодействие между омбудсманите на Балканите за защита на основните права и свободи чрез регионално сътрудничество, обмяна на опит и добри практики. Дискусия предизвика и темата за икономическите и социалните права на гражданите, уредени в Хартата за основните права на Европейския съюз.

Участие в регионалната среща взеха местните обществени посредници от всичките 13 общини в страната, от Турция, Сърбия, Хърватия, Босна, Македония, представители от Румъния, Гърция и Черна гора, както и на ООН. Гост на събитието бе и министърът на правосъдието Цецка Цачева. Инициативата за форума бе на националния омбудсман Мая Манолова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top