Старозагорец сигнализира за колене на прасе в гараж

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 12 до 15 ноември, са отчетени около 130 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града.

За бездомни кучета е съобщено в района на Универсалния магазин, както и около Гробищния парк. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, разхождащ домашния си любимец в детска площадка до блок №11 на ул. „Н. Кожухаров“. Същата административна санкция е наложена и на собственик на куче, който не е представил документите на животното при проверка в парк „Зеленият клин“.

Граждани са информирали, че водачи от градския транспорт не спират на автобусни спирки по зададените линии. При установяване на нарушение, шофьорите ще бъдат санкционирани спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Оплакване има от силен шум от ремонтни дейности в жилищни сгради. Гражданин е подал сигнал за поставено антипаркинг колче на паркинга до блок №84 на бул. „Руски“. Установено е, че съоръжението не е поставено от Община Стара Загора. Дейностите по сигнала продължават. Извършена е проверка след обаждане на Горещия телефон за колене на прасета в гараж до блок №1 на ул. „12-ти пехотен полк“. Не е констатирано нарушение, установено е само разфасоване на трупно месо в гаражна клетка, липсвало е замърсяване. Съставен е протокол.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби, паркомати и информационно табло на автобусна спирка. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top