Санкционираха шофьор,системно форсиращ двигателя на колата си

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 2 до 4 ноември, са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са подали информация за над 50 неправилно паркирани МПС. Два автомобила са включени в процедура по принудително/доброволно премахване. Санкциониран е водач на МПС, системно форсиращ двигателя на колата си пред СУ „Христо Ботев“, смущаващ спокойствието на живущите в района.

Информация е получена за липсващи сегменти от ограда на детска площадка в кв. „Казански“. Предстои рехабилитация.

За бездомни кучета е съобщено в района на пл. „Берое“, кв. „Три чучура – север“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Подадено е оплакване за разходка без повод на домашни любимци в детска площадка.

Продължават оплакванията от струпване на строителни и битови отпадъци около контейнери за смет, което затруднява почистването им. Акт за административно нарушение е съставен на собственици на жилище, които изхвърлят едри вещи през прозореца върху тротоара на ул. „Цар Калоян“ №45.

Докладна записка и протокол са съставени на строителна фирма за системно замърсяване на тротоарна площ със строителни материали, както и за препречване на пътя пред гаражите на блок №85 на ул. „Подполковник Калитин“.

Оплакване е постъпило от гражданка, говорила по телефона и получила забележка от шофьор на градския транспорт.  За неспазване на графика и неспиране на спирки също е постъпил сигнал. При установяване на нарушение ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Снимков материал и докладна записка са съставени след установяване на счупено стъкло на автобусна спирка „Чая“.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, светофарни уредби и паркомати, обезопасени са улични шахти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация

Коментирай!

#1
Лелята с телефона - 2018-11-11 14:49:12

Ако всички започнат да говорят по телефоните /в автобусите обикновено не се съобразяват и крещят, шофьорът няма ли да лудне за 8 часа. Искаме и безопасно возене, та според мен шофьорът е сбъркал, като не е сигнализирал за шума на работното му място.
И за какво сте го санкционирали,след като отворената пътничка е решила, че е у дома си и изнервя шофьора и останалите пътуващи /последните обикновено си траят и след няколко минути слизат, а шофьорът остава и носи отговорност за всички.
Да си намери адвокат, това е моят съвет.
А тези, дето са го наказали е трябвало да го наградят.
Е заради криворазбраната толерантност и без шофьори ще останете.
Ако пък случайно откриете вандалите, помляли стъклото, да не вземете отговорност да им търсите. Толерирате такива, като въпросната оплакала се и застрашила живота и здравето на много хора, що пък и да не тршат.

Още новини

Scroll To Top