Цацаров поиска имунитета на двама депутати от Старозагорско

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал падането на имунитетите на двама народни представители от Старозагорско- Това са Кръстина Таскова от "Воля" и Борис Кърчев от ГЕРБ. Исканията са свързани със започване на наказателно производство.

Обвиненията касаят дейност на Кръстина Таскова от Воля като регионални мениджъри, свързана с отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия /по-високи цени спрямо другите доставчици/

. Борис Кърчев, народен представител от ГЕРБ е разследван за неплащане на данъци. В резултат на подадени сигнали от гражданин и НПО е започнала проверка, която е установила достатъчно данни за извършено от Борис Кърчев данъчно престъпление - затова че през месеците юни – юли 2015 г. в  Стара Загора, като управляващ „Би Би Си Кейбъл“ ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 320 000 лева ДДС, като потвърдил неистина в подадена Справка - декларация по ЗДДС и използвал документи с невярно съдържание – отчетни регистри и данъчни фактури и приспаднал неследващ се данъчен кредит. В хода на проверките е установено използването на сходна практика за избягване, установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери и от „КТВ“ ООД. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top