С флашмоб старозагорци поискаха оставката на Валери Симеонов

За трети път старозагорци поискахаоставата на вицепремиера Валери Симеонов. Вчера по нестандартен начин те изразиха своето недоволство като се събраха на Самарското знаме, обидени от думите на Симеонов към майките на деца с увреждания "кресливи жени с уж болни деца".

Според хората това поведение е недопустимо."Ние, майките на деца с увреждания, както и лица с такива от гр. Стара Загора, а също така всички съпричастни, засегнати, будни българи в града - бихме искали да изразим своята позиция по повод изказването на г-н Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, в което той ги нарече ''кресливи жени", обвини ги, че "спекулират" с "уж болни"-те си деца, че "ги използват“ по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на чисто материални цели", "без грам майчинско чувство и грижа за тях"…

Както вече не веднъж писахме, подобен изказ е не само обиден по отношение на адресатите на фразата, но е и недопустим за нивото, на което г-н Симеонов за жалост се намира.
Ние, майките и всички будните граждани на Стара Загора, сме отвратени, че такива като него, са допуснати до властта и могат да вземат някакво отношение. ОТВРАТЕНИ СМЕ!",заявиха те.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top