Санкционираха агресивен просяк в Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 30 октомври до 1 ноември, са отчетени близо 170 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Няколко са автомобилите, които са включени в процедура за принудително/доброволно премахване от паркинги и междублокови пространства.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на търговски обект заради препречване, с цел запазване, на паркоместа пред магазин на ул. „Христо Ботев“. Същата санкция е наложена и на мъж, свирещ на музикален инструмент в центъра на града, просещ пари и държащ се агресивно с гражданите, които не го подпомагат финансово.

Извършена е проверка по сигнал за поставена рекламна табела по пътя за  екарисажа. Работата по сигнала продължава. Констативен протокол и предписание са съставени на собственик на магазин по бул. „Цар Симеон Велики“, който не следи за чистотата пред търговския си обект.

За бездомни кучета е съобщено е района на заведение в парк „Митрополит Методий Кусев“, около площад „Берое“ и в кв. „Самара“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Съобщено е за деца, каращи велосипед по висок парапет в района на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Сигнали са получени за силна музика от беседка в кв. „Железник“, както и за шумна компания в кв. „Казански“. Оплакване е получено от живущи на ул. „Стефан Стамболов“ за мъж, живеещ в същата сграда, свирещ системно на барабани и смущаващ спокойствието им.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби и паркомати. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета. Възложена е за ремонт автобусна спирка. Обезопасени са врати на детска площадка.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top