Близо 52 хиляди нарушения са регистрирани в Старозагорско от началото на 2018

Още две стационарни камери ще бъдат поставени в края на годината в Старозагорско. Освен тази, която е на „Лукойл“ в Стара Загора,  камери ще монтират на пътя Мъглиж-Николаево и на Подбалканския път, близо до Павел баня.Новата мобилна камера на "Пътна полиция" засича по три автомобила едновременно. На час се регистрират по 160 нарушения, коментират от полицията.Трафик камера ще има и автомобил на Пътна полиция, която автоматично ще разпознава номерата на колите и ще подава информация към системата на МВР, за да засече дали има нарушения.

Въпреки ограничението 60 км/ч, стационарната камера в града засичала редовно шофьори, които преминавали с около 180 км/ч. От Пътна полиция отчитат и завишаване броя на електронните фишове, издадени на некоректните водачи. От началото на годината са регистрирани 51 319 нарушения. Глобени са и над 150 велосипедисти. 

Средствата са по линия на фонда за Безопасност на движението, а началникът на сектор Пътна полиция гл. инспектор Иван Манев  е убеден, че с въвеждането на съвременните технически средства, с които се изключва субективния фактор, ще се подобри културата на водачите и ще се повиши безопасността на движението.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top