Д-р Иван Аяров и Боряна Каниду са тазгодишните носители на наградата “Будител на Стара Загора“

Две са тазгодишните номинации за наградата „Будител на Стара Загора”, учредена от местния клон на Съюза на учените. Статуетка и грамота ще получат д-р Иван Аяров – автор и съавтор на краеведчески книги и книги в областта на ветеринарната медицина, както и на книги с поезия, председател на НЧ “Св. Климент Охридски” в Стара Загора и Боряна Каниду – ръководител на Артцентър за деца и младежи “Къщата на архитекта” (предишно име – СНЦ “Различният поглед”) – предпочитано място за младите старозагорци, където се представя традиционно и алтернативно изкуство.

В обсъждането са участвали миналогодишните лауреати – математикът Любомир Любенов, историкът Георги Туртуриков и композиторът Кирил Тодоров.

Отличията ще бъдат връчени на церемония в Регионалната библиотека “Захарий Княжески” от 18.00 часа на 31 октомври. Двамата номинирани ще получат пластика на скулптора Тодор Попов и почетна грамота, както и посещение на Европарламента в Брюксел със съдействието на евродепутатите Ева Майдел и Асим Адемов.

С почетни грамоти ще бъдат наградени за кръглите си годишнини и близо 50 членове на Съюза на учените в Стара Загора.

От 1991 г. Съюзът на учените обявява 1 ноември за Ден на българската наука. В старозагорския клон членуват над 120 учени, сред които и много чуждестранни.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top