Сигнализираха за падаща мазилка от фасадата на блок в кв.Казански

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 26 до 28 октомври, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са подали информация за около 40 неправилно паркирани МПС. Информация е получена за ПТП с каруца при изхода на Стара Загора в посока АМ „Тракия“. При произшествието е пострадал кон.

Съобщено е за падаща мазилка от южната част на фасадата на блок №23 в кв. „Казански“. При проверка е установено, че има нужда от мерки на етажната собственост, за да се избегнат инциденти.

Оплакване е постъпило за неспиране на автобусна спирка от шофьор на градския транспорт по Линия №13 – кв. „Зора“ – кв. „Железник“. Установено е нарушение от водача. Санкцията е спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

По сигнал е извършена проверка и съставен Акт за установяване на административно нарушение на водач на тежкотоварен автомобил, който е компрометирал шахта на тротоара, минавайки през нея, на пресечката на ул. „Цар Калоян“ и „Екзарх Антим I”.

За бездомни кучета е съобщено в района на площад „Берое“. Информацията за насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Извършени са проверки и по сигнали за шум от строителни дейности и неспазване на часовия диапазон за домашни ремонти.

Зачестяват оплакванията за струпване на строителни и едри битови отпадъци около контейнерите за смет.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, обезопасени са шахти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top