Старозагорска детска градина в залесителна инициатива

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова посети Детска градина № 34 „Райна Княгиня”, заедно със зам.-кмета по хуманитарни дейности Иванка Сотирова и председателя на фондация „Етносвят България” Бейсин Ахмед. Заедно с възпитаници на детското заведение засадиха четири кипариса в двора.

„Кипарисът също е символ на Стара Загора, както липата, а най-много кипариси е засадил първият старозагорски митрополит Методий Кусев в парка, който е създал, носещ днес неговото име. Грижете се с много любов за дръвчетата, които днес засадихте” – каза на децата областният управител. Гергана Микова и Иванка Сотирова раздадоха грамоти на най-активните участници в Националната седмица на четенето, а децата споделиха с тях кои са любимите им книги.

Областният управител на Стара Загора и Бейсин Ахмед гостуваха и в Начално училище „Димитър Благоев”. Първокласници ги посрещнаха с гирлянди, изобразяващи
националния флаг на Република България и знамето на Европейския съюз. Всички заедно посадиха два кипариса в двора на училището.

„Зелените” инициативи са част от Комуникационната стратегия на Република България за председателството на Съвета на Европейския съюз.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top