Нерегламентирано сметище по околовръстното шосе на Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 22 до 25 октомври, са отчетени около 180 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС. Изоставен от дълго време пикап, на паркинг на ул. „Армейска“, е включен в процедура за доброволно/принудително премахване.

За неспиране на автобусни спирки по Линия №2 от градския транспорт също има подадени сигнали. При установяване на нарушение от страна на водачите - ще последват санкции, спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Съставен е наказателен протокол на почистващата фирма, заради множество отпадъци, които не са били премахнати от контейнери в кв. „Самара“.

За бездомни кучета е съобщено в района на парк „Пети октомври“, около площад „Берое“ и Съдебната палата. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. За 15 крави на пътното платно е подаден сигнал в района на Гробищен парк до село Хрищени.

Граждани са информирали за създадено нерегламентирано сметище по околовръстното шосе на Стара Загора. Изготвена е докладна записка и снимков материал.

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение за продаване на дръвчета от багажник  на бус до автобусна спирка в кв. „Зора“.

Оплаквания има от силна музика, както и от шум от ремонтни дейности в жилищни сгради. След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати, обезопасено е информационно табло на автобусна спирка.

Заради силния вятър през седмицата са отработени десетки сигнали за счупени клони на дървета и увиснали ел. кабели.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top