Седем старозагорски двойки ще получат финансова подкрепа за асистирана репродукция

Общинският съвет на Стара Загора одобри 7 двойки, които бяха част от втория прием на документи, да получат по 1400 лева финансова помощ за асистирана репродукция, това стана по време на редовното октомврийско заседание на местния парламент.Гласувано бе и предложението на временната комисия за избраните 39 съдебни заседатели при Окръжен съд – Стара Загора, за мандат 2019-2023.

Съветниците разгледаха още и таксиметровия превоз на пътници. Определени бяха 560 броя таксиметрови автомобили, които да работят на територията на община Стара Загора. Определени бяха  минимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег в размер на 0.70 лв. за дневна и нощна тарифа и максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег в размер на 0.90 лв. за дневна и нощна тарифа.

Отпусната бе еднократна парична помощ на Силвия Томова – художествен ръководител на Балета на Държавна опера Стара Загора. Помощта е във връзка с влошеното състояние на дясната тазобедрена  става на примата.

Общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Живко Тодоров за поставянето на мемориален знак в памет на д-р Евгений  Желев (1957 – 2017), който бе два мандата кмет на Стара Загора, лекар, народен представител, политик, общественик.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top