Старозагрски ученици от вокална студия “Усмивки“ обраха наградите от национален конкурс

С две награди се върна Вокална студия "Усмивки" при Народно читалище "Родина-1860" от Националния конкурс за детско-юношеско творчество "С песен и обич творим добро", който се състоя в Пловдив от 19 до 21октомври. “Усмивки"-те са с първа награда в категория вокални формации и с Наградата на детското жури за най-добро изпълнение на песен на чужд език. С добро представяне са и солистките Николета Добрева, Анелия Иванова и Кристина Георгиева.

Наградите от конкурса в Пловдив са продължение на отличията от лятото на Международния вокално-инструментален конкурс "Нови гласове и песни" в Несебър. В категорията индивидуални изпълнители с първи награди са Николета Добрева първа и Кристина Георгиева в четвърта възрастова група, с втори са Гергана Иванова във втора и дуетът Яна Дочева и Теодора Добревав трета възрастова група. В категорията вокални групи ВС "Усмивки” има две първи награди в първа и втора възрастова група и Гран при в четвърта възрастова група. Жанина Янкулов пък грабна специалната награда за композитор на детска песен.

На дистантното издание на конкурса в Несебър Николай Атанасов и Георги Соколов от Музикалната школа при НЧ "Родина" спечелиха съответно първа и втора награда на пиано. От ІХ-тия международен младежки фестивал за съвременни песни и танци "Дъга над Клептуза" във Велинград формациите на "Усмивки"-те бяха отличени с две втори награди (без да са присъдени първи) в първа и трета възрастова група.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top