БСП удостои с почетни отличия проф. Иван Божков и д-р Богдана Димитрова

И днес отново от нас се изисква, не само да дадем пример каква трябва да е визията за България, а да съберем енергията да я реализираме”,  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

БСП-Стара Загора  удостои за изключителни заслуги двама  дългогодишни социалисти на Тържествено събрание по повод 125 години от създаването на Старозагорската партийна организация. Председателят на Общинския партиен съвет Валентина Бонева връчи почетни плакети на двама изявени председатели на местния парламент в Стара Загора: д-р Богдана Димитрова, председател в мандат 1995 – 1999 г.  и на председателя в мандат 1999-2003 г. ексдепутат и ректор на Тракийския университет проф. д-р Иван Божков за активна дейност в БСП и за благото на общината.

„Приносът им е огромен, мандатите им са успешни при  сложни политически конфигурации, изострено противоборство и ограничен общински ресурс”, каза Бонева, обявявайки решението на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП-Стара Загора за награждаването им. И двамата благодариха сърдечно и с вълнение приеха отличията си. По думите им за наградата има още много достойни партийни членове, работили за авторитета на БСП. „60 мои години от тези 125 са минали в редиците на партията и съм се стремял да съдействам за развитието на Стара Загора и на България в аспекта на световните и европейски ценности. Пожелавам да се претвори в дела предстоящата визия за развитието на страната”, каза проф. д-р Божков.

„За тези години нашата здрава основа и енергия бяха основните ни партийни организации, председатели, активисти, членове, симпатизанти, кметове на селата, да благодарим за безкористния им труд и лична ангажираност, за стоицизма да работят в условия на политически натиск, притеснение, напрежение и нерядко уволнение за принадлежността им към БСП”, заяви Валентина Бонева, подчертавайки че днешният юбилей не е поглед назад, а  отправна точка към общото ни бъдеще. Тя направи ретроспекция за 125 години Старозагорска партийна организация, за приноса на кметове, депутати и общински съветници за развитието на БСП и за община Стара Загора.

„През всичките  години Старозагорската организация  е била една от най-достойните, част от нашата партия, дала е едни от най-подготвените, най-професионално силните, най-морални кадри на държавното и местно управление. Приемете нашето уважение и почит на членовете на НС на БСП, нека да застанем единни -  и млади и стари, хора, които си противоречим, хора които спорим, моментът е за единение, за сила и за победа за България. И днес отново от нас се изисква, не само да дадем пример каква трябва да е визията за България, а да съберем енергията да я реализираме”,  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, поздравявайки  удостоените и 600-те социалисти в залата на Операта. Нинова подчерта, че БСП винаги е давала своя принос за добруването на отечеството.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top