Глобиха старозагорец, миещ колата си и замърсяващ района около блок

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 15 до 18 октомври, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС. След опалване от старозагорка е извършена проверка и наложен Акт за установяване на административно нарушение на мъж, миещ колата си и замърсяващ района около блок №36, вх. А, на ул. „Господин Михайловски“.

Постъпила е информация за системно хранене на бездомни животни в кв. „Самара – 3“. Граждани са информирали за безпризорни кучета в района на блок №2 на ул. „Стефан Караджа“, както и около блокове с №49 и 50 в кв. „Три чучура“. Информацията за четириногите е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършена е проверка по сигнал за силен лай на домашно куче в къща на ул. „Цар Иван Асен II”. Съставени са два броя Акт за установяване на административно нарушение на собственика на животното – за нарушаване на спокойствието на съседите, както и за липса на Административен паспорт.

Оплакване е постъпило за неспиране на няколко автобусни спирки от шофьор на градския транспорт по Линия №2. Установено е нарушение от водача. Санкциониран е спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Сигнали са получени още за чупене на пейки в детска площадка на ул. „Св. Троица“ №61 от тийнейджъри. Оплаквания са постъпили и от шумна младежка компания в кв. „Самара 3“. По информация от граждани за създадено нерегламентирано сметище около кв. „Зора“, при разклона за Раднево, е извършена проверка, но не е констатирано такова.

След обаждания на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, обезопасени са шахти, почистен е участък от канала.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top