Мъж спасил давещо се дете е четвъртата номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2018

Четвърта номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2018 г. е Петко Димов, който не се поколеба да се хвърли в езеро “Загорка”, за да извади давещо се дете.

Добротворството: Лятна септемврийска вечер е. Езерото “Загорка” е една от любимите дестинации за разходка на старозагорци. Красивите проблясъци на есента могат да бъдат видяни в короните на дървета покрай алеите. Оживено е, защото много хора са излезли да се разходят и да се насладят на красивия залез край езерото.

Едно малко момче, на 4 години и половина, кара по алеята своя велосипед, вече без помощни колела. Не става ясно как, но в един миг детето със своето колело стремително се насочва към водата по бетонирания стръмен бряг на езерото и в следващия миг водата го поглъща, без видима следа от случилото се. Следват секунди, насечени на мигове ужас, ступор и гонещи се мисли за реакция и решителност за някакво действие в свидетелите на видяното... В този момент млад мъж изтичва и, без да се замисли, влиза във водата, която само за миг е до бедрата му, а в следващия - вече го поглъща изцяло. Страшно е! От мъжът и детето няма следа... Но след броени секунди, за радост на всички свидетели на случващото се, мъжът се показва над водата, стискайки в ръцете си детето, което уплашено се разплаква. После, на брега, клекнал до него, спасителят му, се опитва да го успокои с думите: “Не плачи! Я виж - и аз съм мокър целия, като теб.”

Оказва се, че самият Петко не е добър плувец. Ето какво сподели той за случилото се:
“Не мисля, че съм извършил нещо особено. Всеки баща би реагирал по начина, по който го направих аз. Прибрах се вкъщи целият мокър, дъщеря ми ме прегърна с малките се ръчички и чак тогава освободих натрупаната емоция и сълзите ми потекоха. Разказах на съпругата ми какво се случи и се прегърнахме тримата.”

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top