2300 лв. събра благотворителен тенис мач с Мануела Малеева в Стара Загора

Световно известната тенесистка Мануела Малеева игра благотворителен тенис мач в Стара Загора. Мачът, който се проведе в Общински тенис комплекс – стадион „Берое”, започна с демонстрационен урок за деца. Преди началото на демонстрациите Мануела разписа картички и тенис топки на своите малки и големи почитатели.

След като игра с всяко едно от децата, някогашната трета в световната ранг листа, игра по двойки със заместник кмета на Стара Загора Красимира Чахова. Двете дами се изправиха
срещу младите надежди на клуб „Августа Траяна” – Анджелина Караминкова и Александър Джамбазов. Децата представиха достойно клуба си, като показаха хъс и амбиция и се раздадоха на корта.

Същинският благотворителен мач се проведе с 30-годишния казанлъчанин – Атанас Демиров. Младият мъж изпълни детската си мечта. Той не само се запозна с легендарната тенисистка, а излезе на корта срещу нея в благотворителния мач. Играта беше оспорвана и изпълнена с много емоция и забавни моменти. Всеки успех на Наско, предизвикваше истински фурор сред неговите приятели и поддръжници от казанлъшкия тенис клуб. Младият мъж се представи достойно и успя да вземе цели 3 сета (6:3). Играта приключи с приятелско разиграване.

В края на събитието, Мануела Малеева разписа и подари на достойния си опонент бутилка вино. Набраните средства, в размер на 2300 лв. са в подкрепа на благотворителната дейност, която Мануела Малеева развива в Бългаия с фондация „Суисклиникал”. В Българо-швейцарската ортопедична работилница се предоставя услугата „лечение на специфични ортопедични проблеми в детска възраст” на деца от цялата страна. Средно 200 деца на година получават здравни услуги по швейцарски метод.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top