28 септември 2022

БСП-съветници питат кмета на Стара Загора

БСП-съветници  питат кмета на Стара Загора

Валентина Бонева: Какво се случва със строителните материали

Какво се случва със строителните материали, които се премахват при ремонтите в Стара Загора? – това Питане отправя към кмета на Стара Загора общинският съветник и лидер на БСП Валентина Бонева. Въпросите, за сесията на 27 септември, са във връзка със строителните и ремонтни работи на територията на град Стара Загора през 2017 г. и 2018 г.

„В хода на ремонта на площада, пешеходната зона, парк „Митрополит Методий Кусев”, улици, и др. бяха отстранени тротоарни плочки тип „кокалче”, павета, плочи от естествен камък и други видове строителни материали. Във връзка с демонтажа им Общината следва да предостави информация колко квадратни метра от различните строителни материали са премахнати до момента от всички обекти, които се изпълняват в града през миналата и настоящата година”, счита Валентина Бонева. Тя  иска информация и за това къде и с какви изходни документи са насочени премахнатите материали – села, други обекти, складове като за всеки обект бъдат отразени вида и количеството.

Отговори от кмета на Стара Загора очаква и общинският съветник Климент Пенчев.

Пенчев: Контролира ли и как община Стара Загора изпълнението на поети ангажименти?

Според съветника продължава практиката Общинският съвет да предоставя собственост на спортни клубове като те от своя страна поемат задължения за ремонт и инвестиции в базата, както и за ползването й от деца и ученици при облекчени условия.

С Решение № 79/15.12.2015 г. на СНЦ “Спортен клуб Загорски стрелец” – Стара Загора, бе учредено безвъзмездно право на ползване върху имот частна общинска собственост за срок от 10 години. Имотът се намира в кв. „Три чучура”, северно от бл. 22. От клуба представиха инвестиционни намерения, идеен проект и приблизителна разходна таблица за ремонт и преустройство на стойност над 100 хиляди лева.

След извършен на място оглед общинският съветник Климент Пенчев констатира, че отдаденият от Община Стара Загора имот е в окаяно състояние и видимо не са извършени предвидените строително-ремонтни дейности, заявени от клуба. Сградата не е обезопасена и представлява опасност за живущите в района граждани.

По този повод е питането на Пенчев до кмета на общината Живко Тодоров. На предстоящото заседание  на местния парламент съветникът очаква устен отговор за действията, които ще предприеме Общинската администрация предвид факта, че в продължение на три години СНЦ “Спортен клуб Загорски стрелец” – Стара Загора  не използва сградата по предназначение.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top