ТПП - Стара Загора взе участие в Бизнес форум в Букурещ

Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, заедно 30 - членна бизнес делегация, водена от председателя на Българската търговско-промишлена
палата – Цветан Симеонов, взе участие в Бизнес форума по линия на инициативата „Три морета“, който се проведе в периода 17-18 септември в Букурещ, Румъния.

Бизнес форумът беше част от срещата на върха на държавните глави на страните от инициативата „Три морета“, в която участие взе президентът на Република България Румен Радев.

В инициативата са включени 12 страни – Австрия, България, Хърватска, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения, които са разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Събитието бе официално открито от Президента на Румъния – Клаус Йоханис, който сподели, че се надява бизнес форумът да се превърне в платформа за споделяне на проекти от общ интерес. Той заяви, че свързаността между 12-те страни членки на инициативата ще доведе до кохезия и стабилност на ЕС като цяло. Своето официално приветствие отправиха още президентите на Австрия, Полша, Хърватия и еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу.

В рамките на събитието бе подписана и Съвместна декларация за създаването на мрежа на търговско-промишлените палати на страните от инициативата „Три морета“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top