Кметът Живко Тодоров ще открие обновената сграда на Ветеринарната гимназия в Стара Загора

В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна година възпитаниците на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Иван П. Павлов" в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ибщинска администрация.Техен гост в първия учебен ден на новата 2017/2018 година ще бъде кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Официалното откриване ще започне в 9.00 ч.

Сградата на гимназията е модернизирана и са въведени мерки за енергийна ефективност по процедура за безвъзмездно финансово подпомагане "Подкрепа за професионалните училища в Република България" на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020“.

Всички строително-ремонтни дейности по сградата са приключени. Положена е топлоизолационна система с водоотблъскваща силикатна мазилка. Поставена е петкамерна РVС дограма, остъклена със стъклопакет 4 сезона с нискоемисионно стъкло и алуминиева дограма с прекъснат мост.

Покривът е топлоизолиран, покрит с нови керемиди и капаци по билата, нови челни дъски и водосточни тръби. Всички стаи са шпакловани и боядисани, подменени са подовите настилки и всички врати. Осигурена е достъпна среда за лица в неравностойно положение. Изцяло са обновени електро и ВиК инсталациите. Общата стойност на инвестицията в учебното заведение е 1 293 742.92 лева без ДДС.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top