Старозагорско бебе стана “Най-четящото бебе“ в България

Бебе Мелани от Стара Загора спечели успорвания конкурс за "Най-четящото бебе" ,организиран от Библиотека „Родина“. В конкурса се състезаваха 19 снимки на деца от 0 до 6 години от цяла България.Среброто бе спечелено от Елена от Стара Загора, а юнакът Божидар от София зае трето място.

Малчуганите се състезаваха чрез снимки, а единственото условие бе те самите да „четат” и да покажат интерес и любознателност.Конкурсът е организиран по проект „Учим се и растем заедно“ осъществен благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи и  Български дарителски форум.

Наградите на победителите бяха връчени на пъстър и весел „Празник на многознайковците“ ,изпълнен с много песни и детска радост в Детския отдел на библиотеката.

Оранизаторите не пропуснаха да благодарят и на всички желаещи да стимулират детската любознателност чрез даряването на повече от 100 книги.

Всички ние пожелаваме на децата да запазят интереса и влечението си към книгите,защото това е ключът към необятния свят на знанието .

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top