Най-добрите дебатьори се събират в Стара Загора

Второто издание на Национално състезание по дебати „Загорка Open“ 2018 г. ще се проведе на 25.08. 2018 г. в Стара Загора. Организатор и домакин е клуб „Дебати“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора.

Състезанието събира едни от най-силните дебатьори в страната и се ръководи от най-добрите съдии. В тазгодишното издание участват 12 отбора от клубовете по дебати в София, Пловдив, Пазарджик, Русе и Сливен. Главни съдии ще бъдат Румяна Пенева, председател на

Асоциация Дебати - България и Цочо Бошнаков, заместник- председател на Асоциацията. Форматът на състезанието е Британски парламентарен дебат – предполагащ разгръщането на спора в две надграждащи се линии – на две правителства и две опозиции. Темите се избират от съдиите и се съобщават преди началото на всеки кръг. За определяне на победителите ще се играят три кръга с елиминации и финал.

Състезанието ще се проведе в сградата на Оосновно училище „Кирил Христов“ . Началото на първи кръг е в 10.00 часа, финалът ще започне в 17.30 часа.

Коментирай!

#1
Любо Пеев - 2018-08-21 18:23:03

Ав-Ав-Ав...с каишка...и паничка!!!...

Още новини

Scroll To Top