Родители на деца сигнализират за екстремно каране на скейтборди и велосипеди в старозагорски парк

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 13 до 16 август, са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за близо 20 неправилно паркирани МПС в града. Сигнализирано е за откраднат знак, указващ паркомясто за хора с увреждания до блок №16 на ул. „Отец Паисий“.

Оплаквания са постъпили от бездомни кучета в кв. „Три чучура - юг“, в района на хипермаркет в източната част на града и Гробищния парк, както и около стадион „Берое“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, пуснато за свободна разходка, без повод и намордник, около блок №22 в кв. „Три чучура“.

Граждани са сигнализирали за опасност от инциденти с най-малките посетители на парк „5-ти октомври“ поради екстремно каране от страна на младежи на скейтборди и велосипеди. Запазила се е тенденцията за оплаквания от шумни компании на открито около жилищни сгради, както и за силна музика от заведения в града. 

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Премахнати са изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани. Докладна записка е съставена за компрометирана ограда на спортно игрище, намиращо се между ул. „12-ти пехотен полк“ и „Емилян Станев“, както и за нарушена цялост на специалната настилка на детска площадка в кв. „Казански“. Сигнал е получен и за клатеща се част от огражденията на канала, между ул. „Братя Жекови“, „Хаджи Димитър Асенов“ и „Цар Иван Асен II“. Проверка е извършена и за липсващи планки и болтове на мостовото съоръжение над Античен форум „Августа Траяна“, по ул. „Митрополит Методий Кусев“.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
Родител - 2018-08-17 20:38:42

Стига сте тормозили нашите деца с най-различни глупави претенции1 Децата ни имат право да карат скейтбордове и велосипеди НАВСЯКЪДЕ!!!, те са деца1- а вие сте склерозирали старци1

#2
ТИНЕЙДЖЪР - 2018-08-18 20:14:50

ДУХАЙТЕ ГУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ДЪРТАЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!

#3
боко - 2018-08-19 13:36:29

Ало родителчето,ако един такъв ти налети и ти потроши празната кратуна дтруга песен ще запееш!

Още новини

Scroll To Top