Старозагорци сигнализират за автомобилни гонки

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 10 до 12 август, са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са подали информация за около 20 неправилно паркирани МПС. За автомобилни гонки е съобщено в района на паркинг на голям хранителен магазин в западната част на града, както и по ул. „Братя Жекови“.

От бездомни кучета са се оплакали живущи в кв. „Кольо Ганчев“. Постъпил е сигнал и за вероятно изгубено домашно куче, порода „Голдън ретривър“, което обикаля из парк „Артилерийски“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на пастир за допускане на крави от стадото му да влязат в пасище на арендатор в село Маджерито.

Увеличават се сигналите за оплакване от граждани през почивните дни за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня. Над 10 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града.

Съобщено е и за опасни улични шахти, шум от строителни дейности в апартаменти, както и за замърсяване с едри отпадъци около контейнери за смет. Изразена е необходимост от почистване и косене на треви и храсти по пътя Стара Загора - Нова Загора, разклоните за селата Дълбоки и Горно Ботево.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
Mekia - 2018-08-13 20:45:16

Za Faroe e po lesno

da se globiava nali na sianka e super a za skorost na okolovrasnoto pak e lesno mardi

#2
ТИНЕЙДЖЪР - 2018-08-14 20:39:15

Хей МЕКИЯ да ти гту начукам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още новини

Scroll To Top