Второ издание на Националния конкурс за есе “Вечната книга и ние“

За втора поредна година Библейската библиотека на Богословския факултет на Софийския университет и интернет-порталът Православие.БГ обявяват Национален конкурс за есе, посветен на Библията, под надслова „Вечната книга и ние". Тази година конкурсът е свързан и с един специален повод – Библейската библиотека (Bibliotheca biblica) към Богословския факултет на Софийския университет отбелязва своята 20-годишнина. Тя е открита през 1998 г. и е единствената институция в Югоизточна Европа, тясно специализирана в областта на библейското богословие – Стар и Нов Завет, юдейска литература и ранно християнство. Книжнината е предимно чуждоезична и постъпва чрез дарения от Германия, Швейцария, Великобритания, САЩ, Гърция, Русия, с изключителното съдействие на Световното дружество но новозаветните учени.

Фондът на библиотеката e над 9500 тома (книги, периодични издания, CD). Библейската библиотека инициира издаване на собствена поредица от изследвания в областта на библеистиката (ББ), като вече са представени първите 11 тома. По случай 20-годишнината в средата на октомври Богословският факултет ще бъде домакин на Библейска конференция, в която ще вземат участие утвърдени имена на българската и чуждестранната библеистика. В един от дните на конференцията ще се състои и тържественото връчване на наградите от конкурса „Вечната книга и ние".

Конкурсът е разделен в две възрастови категории – ученици от 8 до 12 клас и участници над 19 години. Максималният обем на есето трябва да е 6 стандартни страници. Към есето се прилагат данни: име, фамилия, възраст и актуални координати за обратна връзка; за учениците – клас и училище. Като отделен файл трябва да се прикачи и актуална снимка, която да придружава есето (за евентуална публикация). Есетата, изпратени за участие в конкурса, не трябва да са публикувани в други електронни и печатни медии, или в лични блогове. E-mail за изпращане на есетата: pravoslavie.bg@gmail.com Краен срок за участие: 17 септември 2018 г. Всеки участник може да използва ресурсите на Библейската библиотека при подготовката на есето си. Работното време на Библейската библиотека е от понеделник-петък от 14–18 ч. (Богословски факултет на СУ, пл. Св. Неделя 19, ет. 3)
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top