Прокуратаурата повдигна обвинение срещу 21-годишен разбил и обрал каравана в Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем А.И., на 21 г., за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да я присвои  - престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във вр. чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 5 юли 2018 г., в  Стара Загора, обвиняемият е отнел чуждо движими имущество, на стойност 350 лева, след като разбил вратата на каравана.

Събрани са достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че обвиняемият  е извършил престъплението,  за което е привлечен в това качество. За извършеното престъпление  се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Доказателствата по делото сочат също така, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да попречи на следствените действия, или да се укрие.

Обвиняемият А.И. е задържан за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2018-08-07 20:36:07

КВАЛИТЕТ-21

Още новини

Scroll To Top