Близо 10 000 старозагорци подкрепиха родителите на деца с увреждания

Старозагорци заявиха своята подкрепа през изминалия месец към инициативата „Системата ни/ги убива“, декларираха съпричастност към проблемите на майките на деца с увреждания, запознаха се и с техните искания.

Доказателство за това са събраните вече около 10 000 подписа, които ще бъдат добавени към подписките от цялата страна, а в края на лятото те ще бъдат връчени на управляващите и законотвроците.

По този начин, протестиращите майки на деца с увреждания, се надяват да засилят още повече вниманието на обществото, което и до ден днешен остава длъжник към тях.Един от организаторите на протеста в Стара Загора Антония Петкова споделя, че към днешна дата хората вече знаят кои са жените с черни тениски и надпис „Системата ни/ги убива“, знаят от какво се нуждаят децата с увреждания. Всички четат, запознават се с исканията за трите закона и регистъра, за личната помощ и отговорност пред порасналите вече деца с увреждания, наясно са, че не се нуждаят само и единствено от финансова подкрепа.

"Хората разбраха кои сме, и че искаме това общество да приеме различните хора-деца, младежи и възрастни с увреждания.Продължаваме да сме в същата ситуация-много говорене, а на практика нищо. И в същото време обаче остава надеждата, че след като поставихме на масата нашите искания и за тях започна да се говори открито, те ще получат своята законова подкрепа./Дарик

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top