Старозагорец се оплака от звука на камбаните на Катедралния храм „Св. Димитър“

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 13 до 15 юли, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 30 неправилно паркирани МПС в града. Акт за установяване на административно нарушение е съставен заради паркиран автомобил, на общински паркинг, с хасковска регистрация и табела за продажбата му, като към момента не е установен собственикът му.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в Студентски град, около блок №8, в кв. „Железник“, както и в село Богомилово. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След подадена информация и извършена проверка от екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ са обезопасени две катерушки – люлка и въртележка, в парк „Артилерийски“. Предстои оглед на всички съоръжения, които се използват от деца. Подаден е сигнал за младежи, чупещи съоръжения на детска площадка до блок №172 на ул. „Св. Троица“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на група граждани, брулещи ябълкови дървета и чупещи клоните им, в кв. „Железник“.

Множество сигнали са получени за силна музика от заведения и от музикални уредби на открито, както и от струпване на шумни компании в междублокови пространства и паркове. Старозагорец се е оплакал от звука на камбаните на Катедрален храм „Св. Димитър“, които се чуват сутрин.

След получена информация на Горещия телефон са взети мерки по ремонт на лампи от уличното осветление и светофарни уредби, както и за обезопасяване на улични шахти. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
Този наш съгражданин - 2018-07-16 15:08:39

да дойде да поживее в двата блока до Артилерийски и да разбере на какво се казва шумов терор от спортните площадки - минимум 12 часа в денонощието без прекъсване и псувни, които и дърт каруцар няма в речника си
Звукът от църковна камбана е благословена музика. И да, напълно съм съгласна с госпожата, писала преди мен

#2
ТИНЕЙДЖЪР - 2018-07-16 18:23:50

ДЪРТАЦИТИ СИ БИЯТ КАМБАНАТА НА УМРЯЛО ЩОТО СА ДЪРТИ ТАЛИИБАНИ

Още новини

Scroll To Top