22 септември 2020

Ивет Лалова няма да стартира на Балканиадата в Стара Загора

Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова ще пропусне Балканиадата в Стара Загора, съобщи самата тя във Фейсбук. Причината да не стартира е "леко мускулно разтежение". Тя допълни, че  се подготвя усилено за европейското първенство в Берлин.

Най-добрите български атлети ще вземат участие на Балканиадата в Стара Загора на 20-21 юли. Пред пълните по традиция трибуни на стадион “Берое” ще се изяват водещите ни състезатели начело със сребърната медалистка от олимпиадата в Рио Мирела Демирева (скок на височина), звездата ни в тройния скок Габриела Петрова и сребърната медалистка от Евро 2017 Радослава Мавродиева. При мъжете участие ще вземат топ спринтьора ни Денис Димитров и водещия ни представител в тройния скок Георги Цонов.

Балканиадата за мъже и жени се организира от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) с подкрепата на Община Стара Загора и СКЛА Берое. Състезанието ще даде последна възможност на атлетите членки на АБАФ да покрият норматив за Европейското първенство в Берлин (7-12 август).

За най-голямото спортно събитие в леката атлетика в България за годината ще пристигнат над 1000 атлети и официални лица от всички 18 страни членки на АБАФ.

По традиция входът за Балканиадата ще е свободен, като очакванията са в двата дни на състезанията на стадион “Берое” да има минимум по 9000 зрители. Такъв бе интереса и към последната Балканиада в Стара Загора през 2013-а година.

Цяла България ще може да види наживо стартовете и през двата дни благодарение на БНТ и БНТ HD.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top