Прокуратурата протестира срещу за взета мярка за неотклонение “домашен арест” спрямо обвиняем за държане на голямо количество акцизни стоки без бандерол

На 06.07.2018 г. с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора М.Г., е задържан за 72 часа, след като е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 05.07.2018 г. в село Ракитница, общ. Стара Загора и гр. Стара Загора, в немаловажен случай държал акцизни стоки – тютюневи изделия – 4000 кутии с по 20 къса цигари, 6 чувала с нарязан тютюн, без бандерол, както и 13 647,8 литра алкохол без бандерол, какъвто се изисква по закон, като предмета на престъплението е в големи размери – престъпление по член 234, алинея 2, точка 3  във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу М.Г. бързо производство е установено, че на 5 юли 2018 г. при извършване на съвместна специализирана полицейска операция между сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – гр. Стара Загора и 02 РУ на МВР – гр. Стара Загора в село Ракитница, общ. Стара Загора бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, собственост и управляван от М.Г. Полицейските служители установили наличието на голямо количество цигари, без акцизен бандерол в автомобила.

В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в лекия автомобил, както и в помещения, обитавани и стопанисвани от М.Г. на територията на град Стара Загора. При извършените процесуално-следствени действия били иззети 4 000 кутии цигари, без акцизен бандерол; 6 чувала, с около 120 кг. тютюн и около 13 360 литра алкохол, съхраняван в бидони, туби и други съдове, отново без бандерол, какъвто се изисква по закон.

М.Г. е неосъждан до момента.  Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като на 09.07.2018 г. е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия М.Г.

Със съдебно определение от 09.07.2018 г. по образуваното частно наказателно дело съдебния състав е взел мярка за неотклонение “Домашен арест“ по отношения на обвиняемия. На 10.07.2018 г. наблюдаващият делото прокурор е изготвил частен протест до Окръжен съд – Стара Загора, тъй като не споделя мотивите на първоинстанционния съд за взетата мярка за неотклонение. Делото е насрочено пред въззивния съд на 18.07.2018 г.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top