Социалдемократите предлагат обединение в ляво,но без БСП

Всички леви партии в България да се обединят, но без БСП. Това предложи на пресконференция  в Стара Загора лидерът на Политическо Движение Социалдемократи Елена Нонева. Според нея в обединението могат да участват всички социалдемократически партии, леви еколози, тракийци, земеделци, комунисти, "Движение 21", "АБВ"  и други леви формации, които искат реална алтернатива на настоящото управление на страната.

"БСП  в този формат на парламента показва евтин популизъм, лъже и заблуждава обществото и не прави лява политика. "Не съм адвокат на правителството, но последният вот на недоверие показа дефицит на експертиза",  посочи Елена Нонева.

Лидерът на БСП показа липса на коалиционна култура и невъзможност да прави коалиционна политика, подчерта лидерът на Политическо Движение Социалдемократи. По думите и разговори за обединение и подкрепа не се водят на маса с цигара и на принципа "Събрахме се, но аз реших". Корнелия Нинова има тежки проблеми вътре в партията, които очакват, добави Елена Нонева.

Лидерът на Политическо Движение Социалдемократи е оптимист за предложението си за ляво обединение в страната.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top