Дете и младеж се борят за живота си след жестока катастрофа в Старозагорско

13-годишно дете и 21-годишен младеж  се борят за живота си в Старозагорската болница, съобщиха от пресцентъра на МВР. В съботния ден в РУ - Казанлък ,е получено съобщение за настъпило ПТП в Прохода на Републиката. На място е установено, че лек автомобил "Тойота", управляван от 51-годишен мъж от с. Дебене, общ. Троян се е движил в посока север като при движение на мокро пътно платно, на ляв завой, водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и е блъснат от движещ се в посока юг автомобил "Фиат", управляван от 21-годишен мъж от с. Росен, общ. Велико Търново.

В резултат на настъпилото ПТП на място почива возеща се на предна дясна седалка в "Тойота" 42-годишна жена, а возещо се на задната седалка 13-годишно момиче е откарано в УМБАЛ – Стара Загора с фрактура на шиен прешлен и травма на главата, с опасност за живота. Водачът  същия автомобил е откаран в МБАЛ - Казанлък с фрактури на три ребра.

Возещ се на предна дясна седалка във "Фиат"-а 21-годишен мъж от Бургас е откаран в УМБАЛ – Стара Загора с вътешни наранявания, с опасност за живота, а водачът на същия автомобил е откаран в МБАЛ - Казанлък, където е прегледан и освободен, без опасност за живота.

Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателни проби и за двамата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. „В“ от НК.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top