Румънският баритон Йонуц Паску ще бъде Набуко на стадион „Берое“

На 8 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ Държавна опера-Стара Загора ще представи суперпродукцията на операта „Набуко“ от Джузепе Верди. „Опера на стадиона“ - по идея на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов, ще се състои за трета поредна година. Успешното начало бе положено през 2016 със спектакъла на операта „Аида“, включен в националните празненства по повод 100 години футболен клуб „Берое“.

През 2017 зрелищната продукция на операта „Кармен“ с оперната прима и артистичен директор на Старозагорската опера Веселина Кацарова превърна знаковото събитие в емблема на лятната музикална програма на „града на липите“ и на България.

Тази година – изборът за „опера на стадиона“ е грандиозното вердиево заглавие „Набуко“. Знаменитата руска оперна дива Мария Гулегина ще гостува на 8 юли в своята емблематична роля на Абигайл – роля, която йдонася непреходна международна известност в продължение на две десетилетия и зашеметяващи изяви по най-престижните световни оперни сцени. В ролята на Набуко ще се представи румънецът Йонуц Паску.

Чаровният баритон е добре познат на старозагорската публика от незабравимите участия на певеца в два спектакъла на операта "Трубадур" на сцената на Старозагорската опера. През 2016 година Йонуц Паску
участва заедно с Цветелина Василева в заключителния гала концерт "Музиката на Европа и Балканите"на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. През 2013 година, пее заедно с Мария Гулегина в спектакъла на операта "Набуко" на сцената на оперния театър в Салерно - Италия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top