Двама души се борят за живота си, а жена е загинала при катастрофи през почивните дни в Старозагорско

Вчера около 08.00 ч. по АМ "Тракия" на км 180 в посока  Бургас се е движил лек автомобил "Шкода Октавия" с полски регистрационен номер, собственост и управляван от 55-годишен полски гражданин . Поради движение с несъобразена скорост водача губи управление над МПС и се удря в средна разделителна мантинела, в ляво на пътното платно като автомобилът се установява в лявата лента за движение. В следствие на удара 53-годишната му съпруга - полска гражданка, получава фррактура на череп и наранявания на гръден кош.

Настанена е в МБАЛ - Стара Загора с опасност за живота. 24-годишната дъщеря на семейството е получила фрактура на предмишница на лява ръка, настанена в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като е отчетен отрицателен резултат.

За живота си се бори и 45-годишен мъж от село Дъбово. В събота по път  І-6 в посока изток се е движел лек автомобил "Тойота Корола", управляван от 48-годишен мъж от  Ямбол като същият губи контрол над
управлението на МПС и навлиза в лентата за насрещно движение, като се удря в движещия се в посока запад автомобил  Опел Астра, управляван от 45-годишен мъж от село Дъбово, общ. Мъглиж.

В резултат на настъпилото ПТП е починала 36-годишна жена пътник в "Опел"-а. Водачът на същата кола е получил множества травматични увреждания и е настанен в МБАЛ – С.Загора с опасност за живота, а друга 39-годишна жена е получила леки наранявания, обслужена и освободена без опасност за живота.

Водачът на "Тойота"-та е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top