Оставиха в ареста мъж мамил старозагорци с пари

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. С., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 24.04.2018 г. до 13.06.2018 г. в  Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление като извършител, в съучастие с Д.П. и Р.Т., като помагачи, с цел да набави за себе си и за другите имотна облага, е възбудил и поддържал у различни граждани заблуждение, че срещу заплащането на определена сума пари ще им съдейства за получаване на банкови кредити в различни размери от банкови институции и с това им е причинил имотна вреда в общ размер на 2 227  лева - престъпление по чл.209,ал.1 вр. с чл.20,ал.2 вр.ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемите се познавали. Обвиняемият  А. С. публикувал в интернет сайт обява, че оказва съдействие при отпускане на банкови кредити. С него се свързвали различни граждани, които той въвеждал в заблуждение, че има връзки в банкови институции и може да им съдейства при кандидатстване за банков кредит. Същият искал от пострадалите да му изпращат определени суми, които представял като застраховки и възнаграждения по бъдещите кредити. Преведените суми били теглени на различни места от съучастниците на А. С. и в последствие средствата били разпределяни помежду им.

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, се установява съпричастността на тримата обвиняеми към извършването на подобни измами на територията на цялата страна. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че А. С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.Взетата спрямо А. С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2018-06-28 18:43:33

Така му се пада, като го не може!

Още новини

Scroll To Top