Сръбският тенор Зоран Тодорович гостува днес спектакъла „Палячи” в Стара Загора

След блестящото си представяне в премиерните спектакли на операта „Палячи“ на сцената на Лайпцигската опера, сръбският тенор с международна известност Зоран Тодорович за първи път ще пее в Стара Загора.

На 21 юни той ще бъде отново Канио – този път в новата продукция на операта „Палячи“ на Старозагорската опера под купола на Академичен цирк „Балкански“. Талантливият певец за втори път участва в постановка на Държавна опера-Стара Загора  - през 2016 година чаровният артист бе горещо аплодиран в ролята на Туриду в спектакъла на операта „Селска чест“ на Маскани на хълма Царевец във Велико Търново /в рамките на Летния сезон на българските оперни театри-Царевец/.

На 21 юни в спектакъла на операта „Палячи“ ще му партнират солистите Деси Стефанова /в ролята на Неда/, Александър Крунев и Нико Исаков – в ролите на Директора на цирка и на Тонио, Теодор Петков /Силвио/, Ивайло Йовчев /Бепо/. Участват още хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Ивайло Кринчев, артистите от Академичен цирк „Балкански“ Велизара Стайкова-Балканска, Мари Балканска, Николай Балкански, Тициано Балкански, Кристина Костова, дуо Бизан, Натали Балканска, балет при Академичен цирк Балкански с хореограф Александър Ярошин. Режисьор на постановката е Огнян Драганов, художник Каталин Йонеску-Арборе /Румъния/.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top