Старозагорски депутат кани здравния министър на посещение в УМБАЛ “Проф.др Стоян Киркович“

Старозагорският народният представител от ПГ на "Воля" Кръстина Таскова изпрати писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В него тя настоява министърът да я придружи на посещение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора.

"Какви са дълговете на болницата? Прави ли се нещо за оздравяването й, както и за подобряването на Спешната болница, която е под всякаква критика? „Вероятно неслучайно някой е разрешил точно на входа й да отвори офис погребално бюро.

Така се посрещат пациентите в спешното отделение. Това ли е символът на цялото ни здравеопазване?!“, пише в писмото Кръстина Таскова.

По думите й в обществото се е наложило усещането, че съсипването на това здравно заведение се прави умишлено, заради нечии задкулисни частни цели. Таскова припомни на министър Ананиев, че старозагорската болница поема лечението на хората от няколко областни града, а разполага с неефективна и остаряла база.

Преди седмица депутатът от ВОЛЯ имаше възможност да посети една стандартна болница в съседна Турция. На страницата си във фейсбук тя публикува специално видео за условията за лечение в южната ни съседка.

Тя призовава Кирил Ананиев да приеме поканата й и да посети болницата в Стара Загора, преди напрежението там да ескалира.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top