Българо-швейцарски бизнес форум ще се проведе днес в Стара Загора

Днес от 13.00 до 20,00 часа в зала „Тервел“ на Парк-Хотел „Стара Загора“ ще се проведе Българо-швейцарски бизнес Форум. Събитието се организира от Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) в сътрудничество с Търговско - промишлена палата - Стара Загора (ТПП).

Главна цел на Форума е стимулиране на изграждането и развитието на партньорства между фирми от България и Швейцария. Бизнес форумът е насочен както към вече включените в Партньорската платформа на БШТК фирми, така и към всички български производители и доставчици на услуги, желаещи да работят с швейцарски компании. Поканени са фирми основно от секторите металообработване, машиностроене, електротехника, електроника, мебели, както и ИКТ и бизнес процес аутсорсинг.

Като основни говорители за Форума са поканени швейцарски експерти и управители на компании – г-жа Каталин Дреер-Хайнал, старши консултант Централна и Източна Европа, Switzerland Global Enterprise и г-н Ойген Петерханс, Главен изпълнителен директор, Ховаг Кабел AG, Швейцария, Ховаг ООД, България.

Основните теми, които ще бъдат разгледани от презентаторите, включват: тенденции в съвременната швейцарска икономика и по-специално износът на Швейцария в контекста на
глобалния пазар; успешни швейцарски инвестиции в България; ролята на БШТК в насърчаване на деловите контакти между България и Швейцария (Партньорската платформа на БШТК) и др. Въпроси, които ще бъдат засегнати на Форума са: какво търсят швейцарските фирми, какво очакват от потенциалните си български партньори и какви са спецификите в работата с Швейцария.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top