Пиян старозагорец блъсна румънка

В последния работен ден на миналата седмица пиян старозагорец зад волана причини катастрофа, съобщиха от пресцентъра на МВР. От Гурково за  Казанлък се е движил товарен автомобил "Шкода Фабия", управляван от мъж на 30 години от Стара Загора. В района на моста до село Ветрен, общ. Мъглиж, водачът не е преценил разстоянието до движещото се пред него возило "Фолксваген Голф", управлявано от 28-годишна румънската гражданка, при което го е застигна и ударил отзад.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация 2.15 промила алкохол в издишания въздух за старозагореца.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. 

Органите на реда са хванали и мъж на 35 години да управлява по бул."Никола Петков" лек автомобил "БМВ 530" след употреба на солидно количество алкохол. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2.47 промила в алкохол в издишания въздух.

В сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу 41-годишен старозагорец, който по ул. „Анастасия Тошева“ е управлявал мотопед, след употреба на алкохол с концентрация 2,70 промила, установено с техническо средство. Същият е изгубил управление над мотопеда, който се качил на тротоара в дясно по посоката на движението, реализирайки ПТП. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top