Глобиха старозагорка, хранеща бездомни кучета

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 4 до 7 юни, са отчетени над 250 сигнала. Съобщено е за над 90 неправилно паркирани автомобили в града. Направена е докладна записка и снимков материал по сигнал за МПС, изоставено на паркинг до кръстовището на ул. „Хан Аспарух“ и „Стефан Тошев“. Екип на звено „Контрол, екология и чистота“ го е включил в процедура за премахване. Докладна записка е съставена и по сигнал за неправомерно запазване на паркоместа с поставяне на автомобилни гуми в отсечката на ул. „Христо Ботев“ и „Братя Жекови“. През изминалите дни, сигнали са постъпили и за неспазване на обявените часове в разписанията на автобусните линии в града. Възстановени са компрометирани пътни знаци.

След сигнал на Горещия телефон е съставен Акт за установяване на административно нарушение на гражданка, хранеща бездомни кучета, до блок №105 на ул. „Майор Кавалджиев“. Подадена е информация и за друга, хранеща бездомни котки до блок №49 в кв. „Три чучура – център“. Извършена е проверка по сигнал за гражданка, живееща в блок №24 в кв. „Казански“, която храни улични животни във входа на сградата. Установена е самоличността на старозагорката, работата по случая продължава.

За агресивни безпризорни кучета е сигнализирано в района на блок №5 на ул. „Христо Ботев“, около сградата на Съдебната палата, до Радио Стара Загора, по ул. „Августа Траяна“, в кв. „Лозенец“. Дете е предало новородено куче в Общинския приют за безстопанствени животни.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен за нерегламентирана продажба на череши на автобусна спирка „Чайка“. Сигнали са получени за събиране на липов цвят, както и чупене на клони на дървета.

След подадена информация на безплатния Горещ телефон са отремонтирани лампи от уличното осветление, предстои рехабилитация и на осветлението на ЖП подлез. Обезопасени са шахти. Премахнати са клони, надвиснали над пътното платно.

Продължава тенденцията за оплакванията от силна музика от заведения, шумни компании на открито, както и аларми от автомобили.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
Любо Пеев - 2018-06-09 20:36:41

ПРОТЕСТИРАМММММ...ав, ав, ав!

Още новини

Scroll To Top