Старозагорци се оплакват от образували се дупки по пътното платно

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 11 до 13 май, са отчетени близо 120 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. След сигнал е бил санкциониран, с Акт за установяване на административно нарушение, гражданин, ремонтиращ автомобил и замърсяващ района на блок №70 на ул. „Ангел Кънчев“ с моторно масло. Оплакване е постъпило и за включваща се системно аларма на МПС в района на блок №134 на ул. „Поп Минчо Кънчев“.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на голям търговски център в източната част на града, както и в кв. „Индустриален“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Заради шум от багер, работещ на строеж, на ул. „Никола Петков“ №31, е съставено предписание на строителния техник за спазване на установените правила.

Десетки са подадените оплаквания от струпване на младежи, слушащи музика на открито в паркове и междублокови пространства. Над 10 са и сигналите за силна музика от заведения в града.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, както и няколко паркомата. Обезопасени са шахти в града. Съставени са докладна записка и снимков материал за струпване на отпадъци, след почистване на улични шахти, в района на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Ангел Кънчев“.

Граждани са сигнализирали за компрометирана врата на детска площадка в района на „Три чучура – север“ до блок №77.

След обилните валежи в неделния ден, на безплатния Горещ телефон, са постъпили  сигнали за запушени отводнителни шахти, за паднали дървета и клони. Граждани са подали оплакване и за образували се дупки по пътното платно. За наноси с кална маса е съобщено на кръстовището на бул. „Патриарх Евртимий“ и ул. „Братя Жекови“, по ул. „П. Р. Славейков“ около блок №62, както и по пътя между селата Малка Верея и Лясково. Наводнен е бил паркинг пред голям строителен хипермаркет на бул. „Славянски“. Сигнали са постъпили и за закъсали автомобили в същия район. Контейнери за смет са били пометени от поройния дъжд и бурния вятър.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top