Рекорден брой сигнали на горещия телефон на Община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 28 до 31 май, са отчетени близо 230 сигнала. Съобщено е за около 100 неправилно паркирани автомобили в града. В процедура по доброволно/принудително премахване са 2 бр. МПС от междублокови пространства. В процедура по принудително премахване са и поставени антипаркинг колчета от печатна фирма, която след съставен констативен протокол не е изпълнила поетия ангажимент да демонтира съоръженията. Докладна записка е направена и по сигнал за поставена антипаркинг скоба в междублоковото пространство на блок №39 на ул. „Парчевич“.

Сигнал е получен за паркиране на бъги и каравана в тревни площи между ул."Света Троица" и Отец Паисий". Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ са извършили проверка и са наложили санкции. Постъпило е оплакване от граждани за грубо отношение от шофьор на градския транспорт към пътуваща по линия №13 – кв. „Железник“ – „Зора“. Извършва се проверка.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на имот на ъгъла на ул. "Брацигово" и ул. "Самарско знаме", пред който след изграждане на тротоар е установено замърсяване на уличното платно. След сигнал, екип  на Община Стара Загора е санкционирал още и собственик  на строителна фирма за вдигане на шум без разрешение.

Административна санкция е наложена и на собственик, чието куче е било пуснато за разходка без повод и е ухапало дете в парк „5-и октомври“. За бездомни кучета е сигнализирано в района на кв. „АПК“, около заведение за бързо хранене по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“, както и на паркинг в района на кръстовището на ул. „Иван Вазов" и "Августа Траяна".

След подадени на безплатния Горещ телефон сигнали са отремонтирани лампи от уличното осветление. Обезопасени са шахти, ремонт е извършен и на няколко паркомата в града. Премахнати са клони, надвиснали над пътното платно. Подменен е и надраскан със спрей пътен знак.

Зачестяват оплакванията от силна музика от заведения, шумни компании на открито, както и аларми от автомобили.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Коментирай!

#1
ТИНЕЙДЖЪР - 2018-06-01 18:32:19

РЕКОРД ВЕ ДЪРТАЦИ

Още новини

Scroll To Top